FitB November 16, 2023
از آنجایی که همهی ما در طول هفته درگیر مشغلههای زندگی روزمرهایم و آخر هفته را برای استراحت و شاید تماشای یک فیلم انتخاب میکنیم، تصمیم گرفتیم که مرتبا با معرفی فیلمهایی منتخب از ژانرهای مختلف و توضیحی مختصر دربارهی آنها، به شما در انتخاب فیلم مناسب کمک کنیم.
توجه داشته باشید که در لیست ما فیلمهای پیشنهادی بدون هیچ ترتیب خاصی قرار گرفتهاند و البته که هیچ کجای داستان آنها برای شما اسپویل نخواهد شد.
Raiders of the Lost Ark (1981)
IMDb: 8.4/10
Metacritic: 86/100
ژانر: اکشن – ادونچر
رده سنی: PG
یکی از ماندگارترین آثار اسپیلبرگ که در سال 1981 علیرغم داشتن رقبایی مانند Mad Max 2 ، Evil Dead و Superman II در گیشه توانست لقب پرفروش ترین فیلم سال را نصیب خود کند.
فیلم Raiders of the Lost Ark اولین ماجراجویی باستان شناس دوست داشتنی یعنی ایندیانا جونز را روایت میکند که برای یافتن تابوت عهد ماجراهای مختلفی را تجربه می کند.
جلوه های ویژه و اکشن استفاده شده در فیلم بعد از گذشت حدودا 4 دهه هنوز هم سرپا و هیجان انگیز به نظر میرسند و به هیچ عنوان حس کهنگی با خود به همراه ندارند.
این فیلم تاثیر بسزایی در ژانر اکشن ادونچر داشت و به منبع الهام بزرگی برای آثار ادونچر بعد از خود و همچنین آثار ادونچر در مدیوم های دیگر مثل Video Game شد.
The Matrix (1999)
IMDb: 8.7/100
Metacritic: 72/100
ژانر: اکشن – علمی تخیلی
رده سنی: R
برادران واچوفسکی که امروزه تحت عنوان خواهران واچوفسکی شناخت میشوند عمده شهرت و اعتبار خود را مدیون ساخت سه گانه (بیایید فعلا در مورد نسخه ی چهارم صحبت نکنیم:)) مشهور ماتریکس هستند.
این سه گانه علیرغم طی کردن مسیری پر فراز و نشیب امروزه به عنوان یکی از نمادین ترین و بهترین آثار ژانر اکشن – علمی تخیلی محسوب میشوند که که قصد دارند در کنار جلوه های ویژه حیرت انگیز و اکشن پر زرق و برق، مفاهیم عمیقی را با مخاطب مطرح کنند.
فیلم The Matrix اولین نسخه از این سه گانه مشهور است که به عنوان قویترین نسخه ی این سه گانه هم قلمداد میشود.
Gone Girl (2014)
IMDb: 8.1/10
Metacritic: 79/100
ژانر: درام – رازآلود – هیجانانگیز
رده سنی: R
در سال 2014 بود که دیوید فینچر فیلم جدید خود را با بازی بن افلک و رزمایند پایک منتشر کرد.
همانطور که از فینچر انتظار میرود با داستانی غیرقابل پیش بینی، سکانس های نفس گیر و طعنه های ریز و درشت به زندگی مدرن و مسائل مختلف رو به رو هستیم.
بازی بن افلک و رزمایند پایک تحسین برانگیز است و فراز و نشیب های یک زندگی زناشویی را به نحو احسن به تصویر میکشد.
Scream (1996)
IMDb: 7.4/10
Metacritic: 65/100
ژانر: ترسناک – رازآلود
رده سنی: R
نسخه ی اول مجموعه فیلم های Scream از جمله آثار جنجالی دهه 90 میلادی بود که با آن فضای تینیجری و سکانس های پر اضطراب جانی تازه به ژانر ترسناک – اسلشر بخشید.
از جمله ویژگی های بارز فیلم داستان غیرقابل پیش بینی و دور شدن از کلیشه های همیشگی فیلم های ترسناک است.
Blade (1998)
IMDb: 7.1/10
Metacritic: 47/100
ژانر: اکشن- ترسناک – علمی تخیلی
رده سنی: R
اگر وضعیت تاسف برانگیز این روزهای دنیای سینمایی مارول را در نظر نگیریم بی انصافی است که بگوییم که مارول طی دوره ای با عرضه فیلمهایی همچون Iron Man (2008) و Avengers: Infinity War فیلم های ابرقهرمانی را وارد دوره ی جدید نکرد.
اما قبل از پدید آمدن این یونیورس سینمایی فیلم هایی که از شخصیت های مارول ساخته میشدند عمدتا حاصل عقد قرارداد مارول با کمپانی های ثالث بودند. این فیلم ها که از نظر کیفی روندی سینوسی را طی کردند در بین خود حاوی آثاری هستند که با داشتن ویژگی هایی تحسین برانگیز ارزش تماشا پیدا میکنند.
یکی از این آثار اولین نسخه از سه گانه Blade با بازی وزلی اسنایپس است که اینروزها خبرهای زیادی از او به گوش نمیرسد.
A Fistful of Dollars (1964)
IMDb: 7.9/10
Metacritic: 65/100
ژانر: وسترن – درام – اکشن
رده سنی: R
اولین قسمت از سه گانه افسانه ای وسترن اسپاگتی سرجیو لئونه فیلمی نیست جز A Fistful of Dollars.
این فیلم که با الهام از Yojimbo (1961) اثر آکیرا کوروساوا ساخته شده یکی از به یادماندنی ترین آثار وسترن کل تاریخ هنر هفتم محسوب میشود.
موسیقی بسیار گوشنواز و روایت تحسین برانگیزش به کنار، این فیلم اولین ماجراجویی کابوی دوست داشتنی ای را روایت میکند که در ماجراجویی سومش یعنی (خوب، بد، زشت) حجت را بر وسترن اسپاگتی تمام میکند و از این رو تماشای آن واجب به نظر میرسد.
The Unbearable Weight of Massive Talent (2022)
IMDb: 7/10
Metacritic: 68/100
ژانر: کمدی – اکشن – جنایی
رده سنی: R
ترکیب پدرو پاسکال و نیکولاس کیج حتی بدون داشتن برچسب کمدی هم میتواند کاری کند که بر لب هایمان لبخند نقش ببند.
فیلم The Unbearable Weight of Massive Talent روایتگر یک ستاره ی رو به افول است و در جای جای فیلم طعنه به زندگی شغلی خود نیکولاس کیج میزند.
این فیلم با رعایت توازن بین کمدی و سایر بخشها میتواند به اثری لذت بخش و متفاوت برای هر مخاطبی تبدیل شود.
The Fault in Our Stars (2014)
IMDb: 7.7/10
Metacritic: 69/100
ژانر: عاشقانه – درام
رده سنی: PG-13
فیلم The Fault in Our stars یک فیلم عاشقانه با فضای تینیجری که از روی رمانی به همین نام اقتباس شده است.
فیلم داستانش را حول محور روابط عاطفی دسته ای از انسان ها قرار داده که به علت بیماری های لاعلاج و نزدیک دیدن پایان زندگی خود چالش های زیادی در بعد عاطفی زندگی خود میبینند.
اگر به دنبال تماشای یک فیلم عاشقانه با کیفیت برای آخر هفته ی خود هستید این فیلم یکی از پیشنهادات خوب من به شماست.