ارتباط تنگاتنگ سینما/تلویزیون و بازی های ویدئویی بر کسی پوشیده نیست.
کارگردان های بازی های ویدئویی عمدتا فیلمباز های قهاری هستند و همچنین خالقین فیلم و سریال ها نیز به دفعات نشان دادند که برای خلق اثر خود تاثیرپذیری زیادی از بازی های ویدئویی داشته اند.
این ارتباط تنگاتنگ منجر به وجود نقاط مشترک زیادی مابین این سه عرصه شده و همچنین باعث شده تا خالقین آثار در این مدیوم ها دست به الهام گیری از یکدیگر برای ساخت آثار خود بزنند.
در این مقاله به شما سریال هایی را معرفی میکنیم که به نظرمان میتوانند برای علاقمندان به تکنولوژی و گیمر ها جذاب باشند.
بعضی از آثار موجود در این لیست اقتباس مستقیمی از بازی ها به شمار میروند و بعضی دیگر به دلایل متفاوتی مورد توجه مخاطبین صنعت بازی قرار گرفته اند.
توجه: رتبه بندی سریال های حاضر در لیست به ترتیب قرارگیری آنها در لیست نیست بلکه به ترتیب امتیاز نردوانا میباشد که در مشخصات هر سریال درج شده است.
Halo
IMDb: 7.2/10
Metacritic: 61/100
Nerdvana: 5/10
شبکه: Paramoumt+
تعداد فصل ها: 1
سال های پخش: (2022 تا کنون)
ژانر: علمی تخیلی – اکشن – ادونچر
رده سنی: TV-14
در سال 2013 میلادی بود که ساخت سریال Halo رسما تایید شد. اما بعد از گذشت سالها و در سال 2022 بود که پخش اولین فصل این سریال رقم خورد.
این اکشن پر زرق و برق از همان ابتدا نشان داد که قصد دارد روایت متفاوتی از جهان Halo داشته باشد. این تفاوت در طی پیشروی اپیزودها به قدری زیاد میشود که بعد از مدتی احساس میکنید این سریال تنها نام مجموعه ی Halo را یدک میکشد و در باطن از هویتی متفاوتی بهره میبرد.
هرچند که ضعف های روایتی، شخصیت پردازی تک بعدی و عدم انطباق داستان سریال با مجموعه بازی های هیلو سرانجام ما را با سریالی متوسط رو به رو میکند، اما جلوه های ویژه ی قابل قبول، صحنه های اکشن جذاب و توجه به المان های علمی تخیلی باعث شده Halo سریالی باشد که برای علاقمندان به این یونیورس بزرگ، ارزش یک بار تماشا کردن را داشته باشد.
Mythic Quest: Ravens Banquest
IMDb: 7.7/10
Metacritic: 73/100
Nerdvana: 7/10
شبکه: Apple TV+
تعداد فصل ها: 3
سال های پخش: (2020 تا کنون)
ژانر: سیتکام – کمدی
رده سنی: TV-MA
مطلع شدن از روند ساخت یک بازی ویدئویی قطعا برای مخاطبین این صنعت جذابیت های بالایی به همراه دارد.
این سریال که با همکاری کمپانی Ubisoft ساخته شده، داستان شخصیت هایی را روایت میکند که در یک استودیو بازی سازی مشغول به کار اند و درحال پیشبرد توسعه یک بازی MMO (بازی های چند نفره گسترده) هستند.
هرچند که تمام این ایده ها روی کاغذ بسیار جذاب به نظر میرسند اما سریال Mythic Quest کمدی را بر دقت روایت ارجح قرار داده و متاسفانه فرایند تولید یک بازی ویدئویی در این سریال با دقت کافی به نمایش درنیامده است و در نتیجه میتوان گفت که نسبت به مشکلات موجود در پروسه تولید نگاهی سطحی در پیش گرفته.
با اینکه که عمده تمرکز این سریال بر روی پروسه ی تولید بازی های ویدئویی است، اما مخاطبینی که آشنایی خاصی با صنعت بازی ندارند نیز از تماشای آن لذت خواهند برد. لازم به ذکر نیست که علاقمندان به هنر هشتم به دلیل درک بالای رفرنس های کمدی سریال ارتباط بیشتری با این اثر خواهند گرفت.
The Boys
IMDb: 8.7/10
Metacritic: 77/100
Nerdvana: 9/10
شبکه: Amazon Prime Video
تعداد فصل ها: 3
سال های پخش: (2019 تا کنون)
ژانر: اکشن – جنایی – کمدی
رده سنی: TV-MA
دنیایی را تصور کنید که در آن ابرقهرمانان به جای کمک به مردم، غرق در تکبر و فساد هستند.
این ایده ی جاه طلبانه و متفاوت همانقدر که روی کاغذ جذاب به نظر میرسد در عمل هم به بهترین شکل توسط شبکه Amazon Prime به نمایش درآمده است.
در دوره ای که آثار اقتباسی از کمیک بوک ها منحصر به فیلم و سریال های نه چندان باکیفیت اینروزهای مارول و دیسی میشوند، سریال The Boys با رویکرد متفاوتی که در پیش گرفته تجربه جذاب و ارزشمندی را برایتان رقم میزند.
با اینکه با اثری بی عیب و نقص رو به رو نیستیم، اما از داستان غیرقابل پیش بینی گرفته تا صحنه های اکشن نفس گیر، این محصول با وجود ضعف هایش در تمام جوانب ممکن خوش میدرخشد.
Silicon Valley
IMDb: 8.5/10
Metacritic: 84/100
Nerdvana: 8/10
شبکه: HBO
تعداد فصل ها: 6
سال های پخش: (2019-2014)
ژانر: کمدی
رده سنی: TV-MA
اگر از علاقمندان به حوزه تکنولوژی هستید سریال Silicon Valley یکی از مهمترین گزینه های روی میز شماست.
این سریال داستان یک استارتاپ تازه کار را روایت میکند و شکل گیری یک کمپانی بزرگ از یک استارتاپ نوپا را به زیبایی هرچه تمام تر به تصویر میکشد.
کمدی سیاه (و واقع گرایانه) این سریال و نگاه جدی ای که به کمپانی های بزرگ حال حاضر حوزه تکنولوژی دارد از دیگر ویژگی های بارز این سریال جذاب هستند.
داستان گویی این سریال بسیار ساده و قابل فهم است و بهره مند بودنش از شخصیت پردازی قدرتمند و تمرکز بالای آن روی شخصیت ها و به بیانی دقیق تر، تعاملات آنها، صحنه های دلنشینی را رقم میزند.
The Last of Us
IMDb: 8.8/10
Metacritic: 84/100
Nerdvana: 9/10
شبکه: HBO
تعداد فصل ها: 1
سال های پخش: 2023
ژانر: درام – اکشن – ادونچر
رده سنی: TV-MA
سریال The Last of Us از آن دست آثاریست که نشان میدهد اگر تیم نویسندگی درستی پای کار باشند، میتوانیم به جای صرفا دیدن ست پیس های مشابه، یک اقتباس واقعی و ارزشمند از بازی های ویدئویی در مدیوم های دیگر شاهد باشیم.
نیل دراکمن به عنوان یکی از خالقین دنیای The Last of Us شخصا نویسندگی و کارگردانی بعضی اپیزود های سریال را بر عهده داشته است.
این سریال که بهترین سریال سال 2023 از دیدگاه مخاطبین لقب گرفته با اقتباسی کاملا وفادار، دوباره آن تجربیات دردناک اما دوست داشتنی شاهکار ناتی داگ را برایمان تکرار میکند.
حرف و حدیث های پیرامون این سریال مبنی بر انتخاب بازیگران نامناسب (به دلیل تفاوت های ظاهر آنها با شخصیت های بازی) به محض انتشار اولین قسمت از این سریال به حداقل رسیدند و شاهد نقش آفرینی قابل تحسین آنها در قالب شخصیت هایشان بودیم.
Westworld
IMDb: 8.5/10
Metacritic: 71/100
Nerdvana: 8/10
شبکه: HBO
تعداد فصل ها: 4
سال های پخش: (2022-2016)
ژانر: علمی تخیلی – رازآلود – درام
رده سنی: TV-MA
جاناتان نولان و لیسا جوی با فصل اول از سریال Westworld یکی از مهمترین و همچنین عجیب ترین سریال های تاریخ را به تلویزیون HBO بردند.
هرچند فصول بعدی این سریال به درخشش فصل آن ظاهر نشدند، اما نباید سریال Westworld را به عنوان یک سریال مهم در تاریخ تلویزیون کم ارزش شمرد.
این سریال در قالب تم وسترن و علمی تخیلی خود حرف های مهم و مفاهیم پیچیده ای مطرح میکند و ذهن مخاطبین خود را به چالش میکشد.
هنرنمایی بازیگران، داستان، شخصیت پردازی، جلوه های بصری و موسیقی در این اثر در سطوح بسیار بالایی قدرت نمایی میکنند.
همچنین جالب است بدانید که برای خلق این سریال از بازی های Red Dead Redemption و Bioshock الهامات زیادی گرفته شده است.
Sonic Prime
IMDb: ?
Metacritic: ?
Nerdvana: 6/10
شبکه: Netflix
تعداد فصل ها: 2
سال های پخش: (2022 تا کنون)
ژانر: انیمیشن – اکشن – ادونچر
رده سنی: TV-Y7
کمتر کسی است که تا به حال اسم جوجه تیغی دوست داشتنی SEGA یعنی Sonic به گوشش نخورده باشد.
این جوجه تیغی آبی پرسرعت چهار دهه متوالیست که مهمان کنسول بازی مخاطبین صنعت بازیست.
از فیلم سینمایی گرفته تا سریال، محصولات متفاوتی در مدیوم های دیگر از این نماد شرکت سگا ساخته شده. از سریال های Sonic X و Sonic Boom گرفته تا دو فیلم سینمایی جذاب.
سریال Sonic Prime جدیدترین سریال ساخته شده از این کرکتر محبوب صنعت بازیست که عمدتا مخاطب کودک را هدف قرار میدهد.
با پیش کشیدن مولتی ورس سعی میکند داستانی غیر خطی روایت کند و گاها در تعریف کردن یک داستان جامع ناتوان است.
اما جدای از همه ی این صحبت ها، سونیک پرایم یک سریال جذاب و بامزه است که قادر است چندین ساعت مفرح را با شخصیت های همیشگی دنیای سونیک برایتان به ارمغان بیاورد.
The Mandalorian
IMDb: 8.7/10
Metacritic: 71/100
Nerdvana: 8/10
شبکه: Disney+
تعداد فصل ها: 3
سال های پخش: (2019 تا کنون)
ژانر: فانتزی – اکشن – ادونچر
رده سنی: TV-14
دنیای Star Wars آنقدر وسیع است و در مدیوم های مختلف به داستان خود پر و بال داده که نقطه شروع آن برای کسانی که تا به حال عنوانی از این مجموعه را تجربه نکرده اند بسیار گیج کننده به نظر میرسد.
هرچند شاید این سریال نقطه شروع مناسبی برای شروع تجربه عناوین جنگ ستارگان نباشد، اما تماشای آن آسیب جدی ای به تجربه ی مخاطب از این دنیای وسیع نمیزند.
این سریال با کیفیت که جزو آثار مهم دنیای جنگ ستارگان به شمار میرود، فضای وسترن و علمی تخیلی را در هم آمیخته و با پیشروی در اپیزودها نقاط قوتش را بسیار پررنگ تر از نقاط ضعفش جلوه میدهد.
شخصیت پردازی قابل توجه، موسیقی زیبا و پایان بندی مناسب هر فصل از دیگر نقاط قوت این سریال به شمار میروند.
همچنین لازم به ذکر است که این اثر شباهت بسیاری به بازی های علمی تخیلی – نقش آفرینی دارد.