ارتباط تنگاتنگ سینما/تلویزیون و بازی های ویدئویی بر کسی پوشیده نیست.
کارگردان های بازی های ویدئویی عمدتا فیلمباز های قهاری هستند و همچنین خالقین فیلم و سریال ها نیز به دفعات نشان دادند که برای خلق اثر خود تاثیرپذیری زیادی از بازی های ویدئویی داشته اند.
این ارتباط تنگاتنگ منجر به وجود نقاط مشترک زیادی مابین این سه عرصه شده و همچنین باعث شده تا خالقین آثار در این مدیوم ها دست به الهام گیری از یکدیگر برای ساخت آثار خود بزنند.
در این مقاله به شما سریال هایی را معرفی میکنیم که به نظرمان میتوانند برای علاقمندان به تکنولوژی و گیمر ها جذاب باشند.
بعضی از آثار موجود در این لیست اقتباس مستقیمی از بازی ها به شمار میروند و بعضی دیگر به دلایل متفاوتی مورد توجه مخاطبین صنعت بازی قرار گرفته اند.
توجه: رتبه بندی سریال های حاضر در لیست به ترتیب قرارگیری آنها در لیست نیست بلکه به ترتیب امتیاز نردوانا میباشد که در مشخصات هر سریال درج شده است.
Arcane
IMDb: 9/10
Metacritic: ?
Nerdvana: 8/10
شبکه: Netflix
تعداد فصل ها: 1
سال های پخش: (2021 تا کنون)
ژانر: انیمیشن – اکشن – ادونچر
رده سنی: TV-14
سریال Arcane یک اقتباس تر و تمیز از سری بازی های League of Legends است.
هرچند که بازی های League of Legends بازی هایی آنلاین و فاقد عناصر پررنگ داستانی هستند، اما Arcane با تمرکز بر چند شخصیت خاص و همچنین اضافه کردن شخصیت های جدید به دنیای بزرگ این سری بازی ها پر و بال میدهد.
مهم نیست تا به حال عنوانی از مجموعه League of Legends را تجربه کرده اید یا نه، Arcane با قصه گویی درست، آرت استایل جذاب، دنیاسازی استادانه و همچنین موسیقی های زیبایش هر نوع مخاطبی را پای تلویزیون نگه میدارد.
با اینکه Arcane یک اقتباس واقعا ارزشمند از مدیوم Video Game محسوب میشود، گاها با عجله در روایت و کوتاهی در شخصیت پردازی برخی شخصیت های داستان مانع از تبدیل شدنش به یک سریال فوق العاده میشود.
Stranger Things
IMDb: 8.7/10
Metacritic: 74/100
Nerdvana: 8/10
شبکه: Netflix
تعداد فصل ها: 4
سال های پخش: (2016 تا کنون)
ژانر: فانتزی – درام – ترسناک
رده سنی: TV-14
سریال Stranger Things که یکی از محبوب ترین سریال های شبکه Netflix محسوب میشود با گرد هم آوردن تعدادی نرد در دهه هشتاد میلادی و تبدیل کردنشان به قهرمان های یک داستان علمی تخیلی قصه ای جذاب و گاها پر هیجان را با چاشنی وحشت روایت میکند.
مانور بالای سریال روی جلوه های بصری آن را به یکی از خوش رنگ و لعاب ترین سریال های تولید شده در تمام دوران ها تبدیل کرده و درک صحیح نویسندگانش از روابط انسانی باعث شده تا شاهد روابطی باورپذیر و شخصیت های درست باشیم.
شاید داستان سریال حاوی بالا و پایین های زیادی باشد، اما برادران دافر دنیایی خلق کرده اند که هر طیف مخاطبی بعد از تماشای سریال خود را غرق در آن میبیند.
The Witcher
IMDb: 8/10
Metacritic: 64/100
Nerdvana: 6/10
شبکه: Netflix
تعداد فصل ها: 3
سال های پخش: (2019 تا کنون)
ژانر: فانتزی – درام – اکشن – ادونچر
رده سنی: TV-MA
فصل اول سریال The Witcher خود را به عنوان یک سریال پتانسیل دار و جسور در انتخاب سبک روایتی متفاوت به اذهان عمومی معرفی کرد. گاها افسار روایت از دستش خارج میشد و در روایت عجولانه رفتار میکرد و گاها هم با روایتی غنی نوید یک داستان عمیق را میداد که سازندگانش برنامه های زیادی برای آن دارند.
اما متاسفانه تمام رشته ها با فصول بعدی و خصوصا فصل سوم سریال پنبه شدند و متوجه شدیم نتفلیکس مانند بسیاری از آثار خود، برای این سریال هم ارزش چندانی قائل نیست. فاجعه ی فصل سوم در جایی رقم خورد که شاهد سطحی شدن پرداخت به شخصیت ها و در نتیجه شخصیت هایی تک بعدی و بسیار سطحی بودیم.
با تمام اینها سریال The Witcher به واسطه هنرنمایی خوب هنری کویل در نقش گرالت و اتمسفرش میتواند برای علاقمندان سری بازی های The Witcher و همچنین علاقمندان به سری رمان های آن (برای یک بار دیدن) جذاب جلوه کند.
Rick & Morty
IMDb: 9.1/10
Metacritic: 85/100
Nerdvana: 9/10
شبکه: Adult Swim
تعداد فصل ها: 7
سال های پخش: (2013 تا کنون)
ژانر: انیمیشن – کمدی – ادونچر
رده سنی: TV-MA
سریال Rick & Morty یکی از محبوب ترین سریال های انیمیشنی تمام ادوار است که داستان پسری به نام مورتی و ماجراجویی هایش با پدر بزرگش ریک که یک دانشمند پیر دیوانه است را روایت میکند.
این سریال یکی از عجیب ترین سریال های انیمیشنی است که فرهنگ عامه را هدف قرار میدهد و با هر اپیزودش مخاطب را به ماجراجویی ای دیوانه وار میبرد که از دلش درس های فلسفی و علمی و جامعه شناسی و… بیرون می آید.
هرچند که با حذف نویسنده اصلی مجموعه نگرانی های بسیاری در مورد فصل هفتم این سریال به وجود آمده بود اما تولیدکنندگان آن نشان دادند با اینکه در بهترین حالت خود نیستند، اما جایی برای نگرانی نیست و میدانند که چگونه باید Rick & Morty بسازند.
Mr. Robot
IMDb: 8.5
Metacritic: 80/100
Nerdvana: 10/10
شبکه: USA Network
تعداد فصل ها: 4
سال های پخش: (2019-2015)
ژانر: درام – جنایی – هیجان انگیز
رده سنی: TV-MA
در دو دهه اخیر شاهد اوج گیری مدیوم تلویزیون و ساخت و پخش انواع و اقسام سریال هایی بودیم که در بینشان آثار ارزشمند نیز کم یافت نمیشدند. اما کمتر سریالی را میتوان یافت که دقیقا از نقطه شروع تا پایان، در همه جوانب هنری/سرگرمی در بالاترین سطح ممکن عرض اندام کند.
ساخته ی سم اسماعیل چه در ظاهر و چه در باطن سریالی بی نظیر برای علاقمندان به حوزه ی تکنولوژی و خصوصا هک میباشد که در دل خود یک داستان بسیار عمیق، یک روایت باورنکردنی و هنرنمایی ستودنی رامی ملک را به همراه دارد.
سریال Mr. Robot سریالیست که نه فقط علاقمندان به تکنولوژی، بلکه علاقمندان به داستان های پیچیده، مباحث روانشناسی و به طور کلی هرکسی که مدیوم تلویزیون و سریال دیدن را جزوی از برنامه زندگی اش قرار داده باید به تماشایش بنشیند.
Samurai Jack
IMDb: 8.5/10
Metacritic: 93/100
Nerdvana: 8/10
شبکه: Cartoon Network / Adult Swim
تعداد فصل ها: 5
سال های پخش: (2017-2001)
ژانر: انیمیشن – اکشن – ادونچر
رده سنی: TV-MA
سریال Samurai Jack ساخته ی گندی تارتاکوفسکی از اولین سریال های انیمیشنی بود که عمدتا مخاطب بزرگسال را هدف قرار میداد و به طور کلی داستان و فضاسازی جدی را در سریال های انیمیشنی پایه گذاری کرد.
بعد از سال 2003 و توقف تولید سریال بعد از پخش فصل چهارم، همه کار این سریال را تمام شده میدیدند و آنرا یک سریال کنسل شده فرض میکردند.
تا اینکه در سال 2017 و بعد از 14 سال گندی تارتاکوفسکی با همکاری شبکه Adult Swim برگشت تا به داستان این سامورایی دوست داشتنی در فصل پنجم سریال خاتمه دهد.
داستان جذاب و طراحی متفاوت هر اپیزود نسبت به دیگر اپیزود ها باعث شده تا این روایت اپیزودیک تشابه زیادی به بازی ها داشته باشد و مخاطب تماشای هر قسمت را مانند شروع یک مرحله ی جدید در بازی ببیند.
Halt and Catch Fire
IMDb: 8.4/10
Metacritic: 75/100
Nerdvana: 9/10
شبکه: AMC
تعداد فصل ها: 4
سال های پخش: (2017-2014)
ژانر: درام
رده سنی: TV-14
سریال Halt and Catch Fire از آن دست سریال هایی بود که در میان پخش گسترده سریال ها در دوران طلایی تلویزیون نادیده گرفته شد. هرچند رفته رفته به جایگاه بالاتری حداقل در نزد منتقدین رسید اما از نظر کلی سریالی بود که هرگز به جایگاهی که استحقاق آن را داشت دست پیدا نکرد.
مسئولین شبکه AMC بعد موفقیت سریال Mad Men تصمیم به اجرای دوباره ی فرمول موفق خود گرفتند. اما اینبار به جای دهه شصت میلادی و عصر تبلیغات، دهه هشتاد میلادی و عصر شکوفایی تکنولوژی را هدف قرار دادند.
این سریال علاوه بر جذابیت های آشکارش برای علاقمدان به حوزه کامپیوتر و تکنولوژی، با درام قدرتمند و شخصیت های عمیق و چند بعدی ای که خلق میکند در رده یکی از بهترین سریال های درام قرار میگیرد.
Twisted Metal
IMDb: 7.4/10
Metacritic: 53/100
Nerdvana: 7/10
شبکه: Peacock
تعداد فصل ها: 1
سالهای پخش: 2023
ژانر: کمدی – اکشن – ادونچر
رده سنی: TV-MA
وقتی اعلام شد که اقتباسی در قامت یک سریال از مجموعه قدیمی و خاک خورده ی PlayStation یعنی Twisted Metal در دست ساخت قرار دارد هیچکس انتظار یک سریال موفق را نداشت زیرا داستانگویی هرگز محوریت این بازی ها نبود.
حتی نمایش های اولیه سریال هم خبر از محصولی ضعیف و بی سر و ته میدادند. اما در کمال تعجب سریال Twisted Metal منتشر شد و به موفقیت قابل توجهی رسید.
این سریال شالوده ایست از طنز به جا، دنیاسازی درست، انتخاب درست بازیگران و ایفای نقش قابل توجه آنها، صحنه های اکشن جذاب که همراه شدنشان با طنز دوست داشتنی سریال صحنه های جذابی را خلق کرده و مهمتر از همه حفظ آن حس دیوانه وار بازی های Twisted Metal.
سریال از همان ابتدا جامعه مخاطبین خود را مشخص میکند و صراحتا نشان میدهد که هدفش نه داستانگویی عمیق است و نه پرداخت شخصیت، بلکه یک سریال کمدیست از جنس جنون که در سرگرم کننده ظاهر شدن کاملا موفق عمل میکند.
اگر از این موضوع خوشتون اومده با به اشتراک گذاشتنش، کامنت زدن و ارتباط با ما میتونید به ما انرژی بدید ❤️